FREE BIRD MILK STOUT

Een heerlijk volle milk stout met 7 moutsoorten die elks specifiek geselecteerd zijn om hun eigenschappen te benadrukken, wat resulteert in een lichte smaak van koffie en een duidelijke smaak van pure chocolade. Met zijn 25 IBU’s en 109 EBC is het een gitzwart bier van hoge gisting. Ideaal om te degusteren ’s avonds in de zetel of bij het eten van een lekker dessert. Met zijn 5,7% zal je ook niet omvervallen van de alcohol, wat mooi meegenomen is.

MOTIVATIONAL

Imagine that you’re laying in a meadow. Suddenly a bird flies over. You don’t have a clue where it’s going, but you have the freedom to decide where you’ll be going to. All our dreams can come true if we have the courage to pursue them.

CARAMEL INFUSED (editie 2018)

De Caramel Infused is een specialleke. Een gelimiteerd deel van het brouwsel hebben we apart afgevuld en geïnfuseerd met caramel. De caramel zorgt ervoor dat de koffie en chocolade wat meer op de achtergrond geraakt, rondt het scherpe wat meer af en geeft tenslotte een subtiele caramel-toets.

Aan u om het verschil te ontdekken!

??? (editie 2019)

Wordt binnenkort verwacht

BESTELLEN

Hier kan je alvast onze Milk Stout bestellen, vul het contactformulier in en wij nemen contact met je op. De Milk Stout en de Caramel Infused zijn beide uitverkocht en komen voorlopig niet terug op stock. De 2019 editie is op stock in 33cl flesjes en wordt half december verwacht.

MOUT

Het belangrijkste onderdeel in onze Milk Stout, de mout!

7 MOUTSOORTEN

WANT 6 WAS TE WEINIG

Om een gebalanceerde en zachte smaak in onze milk stout te krijgen hebben we gebruik gemaakt van 7 moutsoorten. Naast gerstemout hebben we ook geopteerd om te profiteren van de voordelen van havermout om het geheel een romige en volle finish te geven, iets wat je zeker zult herkennen in je glas.

De 7 moutsoorten hebben we elks geselecteerd om hun speciale eigenschappen, zo hebben we een heel deel (ontbitterde) donkere mouten gebruikt om het bier een lekkere toets te geven van koffie en pure chocolade.

De Caramel Infused is een specialleke. Een gelimiteerd deel van het brouwsel hebben we apart afgevuld en geïnfuseerd met caramel. De caramel zorgt ervoor dat de koffie en chocolade wat meer op de achtergrond geraakt, rondt het scherpe wat meer af en geeft tenslotte een subtiele caramel-toets.

DRINK UIT HET GLAS

WANT VAN DEN TEUT IS NIE PROPER

Een modern glas voor echt ambachtelijk bierplezier. De sensorisch doordachte vorm met de elegante bocht als visueel hulpmiddel en de veelzijdigheid voor gevarieerde bierstijlen zorgen voor functionele aantrekkingskracht en dus toegevoegde waarde voor elke gelegenheid.

In 2017 heeft dit glas de Reddot Design Award gewonnen.

FOOD PAIRINGS

Hierna volgen enkele tips bij welke soort gerechten je de Free Bird het beste kan drinken. Voel je echter vrij om zelf nieuwe dingen te proberen en te experimenten. Heb je een lekker gerecht gemaakt op basis van de Free Bird? Laat het ons weten en het gerecht komt bij op deze pagina.

Crème brûlée

CRUMBLE MET PEER