Projecten seizoen 2020

In het ciderseizoen 2020 dat voor ons begon in augustus en eindigde in november hebben we enkele verschillende batches geplukt, geperst, vergist en (rond januari a februari 2021) gebotteld.

Vergeten Oogst | Lost Harvest

  • Peer
  • Appel-Peer
  • Appel
  • Kweepeer

Voor de Vergeten Oogst hebben we een oproep gedaan aan de lokale gemeenschap om allerlei fruit dat niet gebruikt werd aan ons te doneren. Zowel fruit komende van oude hoogstambomen maar ook van kleine laagstambomen die ergens in een vergeten hoekje stonden.

Through the Grapevine

Through the Grapevine is een cider / wijn hybride. We hebben Sangiovese druiven enkele maanden laten macereren op één van onze appelciders.

400 gr Sangiovese druif per liter cider.

Pyrus Brettanomyces

Een deel van onze perencider hebben we apart vergist met dregs van onze favoriete Belgische brouwerijen.

Pyrus Prunus Cerasus

Ook een peren experimentje. Een 4 maand maceratie van krieken (onbekende soort) op perencider.
Helaas in zeer beperkte oplage want onze pers was ontploft na 20 liter geperst te hebben.

HOPPUG HOPPED CIDER

Sinds 2019 werken we met Helsen Fruit samen om een lokale cider te creëren. Het sap van een speciale selectie appels van Geelse bodem laten we vergisten tot een heerlijke cider. Onze cider krijgt een extra dimensie door de toevoeging van hop. Deze cider is het gehele jaar door verkrijgbaar (enkel einde seizoen kan hij even uit stock zijn).

Onze Hopped Cider heeft een floraal/citrus fris karakter, bovenop de eerder droge toets en afdronk. Verwacht dus geen kunstmatig zoete cider, maar een natuurlijke friszure dorstlesser, ideaal voor een zomers terras.

Type: Hard Cider / Hopped
Alc.: afhankelijk van de oogst tussen 7 en 8%
Geen toevoegingen zoals artificiële suikers of bewaarmiddelen.