APPELTJES

Naast bier zijn we grote liefhebber van ciders, maar dan eerder niet van de klassieke! Doorheen de jaren hebben we ondertussen vaste ‘concepten’ opgebouwd van wat we jaarlijks (willen) produceren.

Natuurlijk zijn wij gebonden aan hoe het gaat met de fruitoogst dus af en toe kan er al eens iets extra gemaakt worden als er zich een kans voordoet qua fruit. Of juist is er niet genoeg fruit om bijvoorbeeld onze Kweepeer cider te maken.

Voor een heel deel van onze appels werken wij ook samen met Helsen Fruit uit Geel. Jef en Virginie zijn de ideale bondgenoten om Hoppug te voorzien van het hoogst mogelijke kwaliteit van fruit.

Op dit moment proberen we jaarlijks de volgende blends voor elkaar te krijgen:

  • Quince / Kweepeer
  • Through the Grapevine Rood (druif)
  • Through the Grapevine Wit (druif)
  • Puur veu de Sier (single variety cider met enkel bittere appels)
  • Tuin (met enkel ingrediënten uit eigen tuin, voorlopig ligt deze even stil)
  • Proawem (pruim)
  • Belle de Boskoop (single variety met enkel Belle de Boskoop)
  • Baya Marisa (single variety met enkel Marisa)
  • Steelse Appelcider (in samenwerking met Helsen Fruit)

STEELSE APPELCIDER

Sinds 2019 werken we met Helsen Fruit samen om een lokale cider te creëren. Het sap van een speciale selectie appels van Geelse bodem laten we vergisten tot een heerlijke cider. Onze cider krijgt een extra dimensie door de toevoeging van hop.

Onze gehopte Cider heeft een floraal/citrus fris karakter, bovenop de eerder droge toets en afdronk. Verwacht dus geen zoete cider, maar een natuurlijke friszure dorstlesser, ideaal voor een zomers terras.

Type: Hard Cider / Hopped
Alc.: afhankelijk van de oogst tussen 7 en 8%
Geen toevoegingen zoals artificiële suikers of bewaarmiddelen.