HOPPUG
In januari 2020 is er de stap gezet om wat eerst een bierfirma was, om te schakelen naar een officiële brouwerij.
Bij Hoppug worden niet enkel bieren geproduceerd maar ook artisanale ciders met veel aandacht voor de natuur. Zo wordt het fruit enkel handgeplukt en geperst om daarna een lange, trage vergisting tegemoet te gaan. Vaak met spontane gisting.
De brouwinstallatie is beperkt, er wordt gebrouwen op een 150 liter installatie. Het sleutelwoord hier is kwaliteit, niet kwantiteit. Elk flesje dat de brouwerij verlaat is meermaals door de handen van brouwmeester Stijn gepasseerd. Alles wordt zoveel mogelijk in eigen beheer gedaan. Dus niet enkel het persen, brouwen, bottelen maar ook bijvoorbeeld het ontwerpen van de etiketten. Hoewel het slechts een 150 liter brouwketel is, tracht er enkel gewerkt te worden met hoogwaardig materiaal. Onze brouwketel en vergistingstank komen van Brewtools, dat blijft innoveren en ons voorzien van supertechnologisch gereedschap om een zo kwaliteitsvol mogelijk bier neer te zetten.
Daarnaast wordt er een eigen boomgaard onderhouden waar elk jaar de vruchten van kunnen geplukt worden. Deze vruchten worden zowel verwerkt in de ciders als in de bieren. Wilde en spontane vergistingen is iets dat ook toegepast wordt en dan vooral bij de ciders.
Wil je op de hoogte blijven dan kan je inschrijven op onze nieuwsbrief via hier en ons volgen op Facebook en Instagram.